Aktiedrottning

En bok om hur det fungerar att investera i aktier. Roligt och inspirerande om ett ämne som kan verka komplicerat vid första anblicken.

Boken Aktiedrottning vänder sig till dig som vill börja handla med aktier, men som vill lära dig mer om börsen innan du gör ditt första köp. Författarna riktar sig bitvis till unga kvinnor i sitt tilltal, men på det stora hela är detta en bok som passar alla som vill lära sig grundkunskaperna i aktiehandel.

Ta steget ut i aktiemarknaden

Att investera på börsen behöver inte vara svårt eller något som bara en liten grupp insatta kan ägna sig åt. Tvärtom, författarna visar att du kan börja investera även om du bara har ett litet sparkapital. Det som behövs är ett intresse av att komma igång med ett långsiktigt sparande, och att du är villig att ta den risk som det innebär att handla med aktier.

Investeringstips

En fördel med tipsen i boken är att de är konkreta på detaljnivå. Som läsare uppmanas jag inte i första hand att följa och analysera börskurvor, utan att istället våga lita på min egen förmåga att välja ut ett bolag som jag själv är insatt i, och att sedan satsa på aktier i det företaget.

 1. Boktips om privatekonomi

  Artikel Skrivet av: Jenny Sandells

  Om du vill förbättra din privatekonomi så har vi böckerna som hjälper dig att komma igång.

 2. Kulor, cash och kosing

  Tips Av: Andersson, Mathias Tipsat av: Åza Sjöstam

  Kanske följer du också alla avsnitt av Lyxfällan, programmet där personer med dålig koll på sin ekonomi får hjälp av experter att ordna upp sitt ekonomiska liv?

 3. Jag har inte råd

  Tips Av: Stenberg, Marcus Tipsat av: Jenny Sandells

  En intressant skildring av hur det kan vara att inte ha råd att shoppa i vårt konsumtionssamhälle.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 26 januari 2018