Mina tips

 1. Song of the skylark

  Av: James, Erica Tipsat av: Aina Gustavsson

  Det här är två berättelser i en bok. Den ena handlar om Lizzie och hennes familj, om hur hon tvingas att finna sig själv och gå vidare i sitt liv. Den andra handlar om Mrs Dallimore och hennes upplevelser under andra världskriget.

 2. Paris for one

  Av: Moyes, Jojo Tipsat av: Aina Gustavsson

  Den inte så äventyrliga Nell befinner sig plötsligt ensam i Paris i denna lättlästa berättelse, fylld av dramatik och känsla.

 3. Copy cap murder

  Av: McKinlay, Jenn Tipsat av: Aina Gustavsson

  Scarlett och Vivian är tillbaka med ännu ett fall att lösa i en ny "A hat shop mystery".

 4. I farans riktning

  Av: Sten, Viveca Tipsat av: Aina Gustavsson

  Det är jul och snöoväder i Sandhamn. En journalist hittas mördad på ön. Thomas Andreasson måste ta reda på vem som är skyldig. Läs en spännande deckare i det lite tunnare formatet.

 5. På flykt

  Av: Wahlden, Christina Tipsat av: Aina Gustavsson

  Dana är på sommarlov hos sin farmor på landet. Hon upptäcker ett ungt par med en liten baby i trädgårdsboden. Vilka är de och var kommer de ifrån? Ska Dana hjälpa dem eller jaga iväg dem?

 6. Hej, snälla!

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Aina Gustavsson

  En ung romsk kvinna sitter på marken och tigger. Mia skyndar förbi in i affären. Hon ser att kvinnan väntar barn, men Mia ger henne ingenting. Varför gör hon inte det?

 7. Jag kan bli rektor

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Aina Gustavsson

  Nashima går i skolan och drömmer om att jobba där när hon blir vuxen. I boken finns en berättelse och en faktadel.

 8. Beredd på det värsta

  Av: Allin, Lou Tipsat av: Aina Gustavsson

  Sandras man har dött i cancer och nu lever hon ensam med sin tolvåriga dotter.

 9. Utvandrarna

  Av: Moberg, Vilhelm Tipsat av: Aina Gustavsson

  Småland i mitten av 1800-talet. Karl Oskar och Kristina är två fattiga bönder. Men marken är stenig, skördarna dåliga och barnen många. De drömmer om ett bättre liv – livet i Amerika.

 10. Hamed och statsministern

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Aina Gustavsson

  Hamed är med på en visning av riksdagshuset. När de kommer till Plenisalen och får sätta sig blir han trött och slumrar till. När han vaknar har alla de andra gått och nu ska han själv försöka hitta ut.

Visa fler

Mina artiklar

 1. En lista på lättlästa böcker

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Tack och lov finns det lättlästa böcker, särskilt för den som tycker att det är svårt att läsa en vanlig tjock bok. Det här är en lista med tips på lättlästa böcker.

 2. Lättlästa böcker för alla

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Det finns många som inte kan läsa en vanlig bok, men tack och lov finns det lättlästa böcker. Läs om förlagen som ger ut böckerna och få tips på något att låna.

 3. 10 läsningar som stannat kvar

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Här är tio böcker, bokserier eller författarskap som har gjort ett bestående intryck på Ersbodabibliotekets Aina Gustavsson. En bokresa med både lättsamt innehåll och mer djupsinningt.

 4. Romantik i paranormal tappning

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Hur skulle en romans mellan människa och vampyr fungera och hur skulle det kunna gå till att hitta en käresta några hundra år bakåt i tiden? Svaren finns i den brokiga genren "paranormal romance".

 5. Josephine Tey fick nytt liv av Nicola Upson

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Elizabeth Mackintosh skrev klassiska detektivromaner under pseudonymen Josephine Tey. Nicola Upson har skrivit fyra detektivromaner där huvudpersonen är en författare vid namn Josephine Tey.

 6. Dorothy Sayers förnyade deckaren

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner.

 7. Klassiker: Lady Audley's secret

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  En av 1860-talets populära romaner kombinerar sentimentala, melodramatiska, realistiska och skandalösa element och gav upphov till en ny genre.

 8. Paret Fitzgerald blev ikoner av sin tid

  Skrivet av: Aina Gustavsson

  Scott och Zelda Fitzgerald förkroppsligade "det glada tjugotalet": unga, vackra, energiska och till synes rika. Men bakom fasaden doldes gräl, svartsjuka och bitterhet.

Visa fler