A good read

Brittiskt radioprogram och podcast från BBC Radio där tre personer läser varandras favoritböcker och sedan diskuterar dem.

Programledaren Harriet Gilbert, som också varit verksam som författare och skådespelare, bjuder in två kända gäster till varje program. Tillsammans har de läst varandras favoritböcker och delar sedan med sig av sina tankar och synpunkter. 

Trevlig läsinspiration

Ett radioprogram i ett väldigt trevligt format som på ett avväpnande sätt diskuterar en bredd av böcker. Nytt och gammalt, högt och lågt. Som lyssnare får du läsinspiration men det räcker lika långt att bara höra andra prata om böcker och sina läsningar av dem. Det passar naturligtvis extra bra om du är förtjust i att lyssna på brittisk engelska. 

Finns på BBC:s webbplats och där poddar finns. 

Våra texter

 1. Vår podcast Sch!

  Artikel Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Vår bibliotekspodd Sch! rymmer avsnitt där medarbetare tipsar om böcker, filmer och annat biblioteket kan erbjuda. Men också inspelade arrangemang.

 2. Från frö till podcast

  Artikel Skrivet av: Desirée Hansson

  Ungdomar får lära sig att göra podcast på Robertsfors bibliotek. Teori och övningar blandas med eget skapande.

 3. Mixa, podcast-studio

  Innehåll

  Välkommen till stadsbibliotekets rum för ljudinspelning. Här finns mikrofoner, mixer och annat för att spela in och redigera ljud. Boka rummet med ditt bibliotekskort.

 4. Litteraturväven

  Tips Tipsat av: Jon Fällström

  En bra podcast som är proffsigt producerad och som rycker tag. Litteraturväven lyfter författare som gjort avtryck i litteraturhistorien.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 18 november 2022