A field of darkness

Madeline Dare kan inte tro att hennes favoritkusin Lapthorne har dödat två unga flickor.

Madeline Dare tillhör en släkt som haft pengar. Men förutom några nedärvda artefakter har hon inte mycket som påminner om detta i sitt liv. Hennes egna föräldrar har valt andra vägar och själv har hon gift sig med sonen i en jordbruksfamilj.

Rikedomar och mörker

Pengarna i släkten har en bismak av mörker. Rikedomarna har förvärvats på bekostnad av andra, miljön och urbefolkningen inte minst. Madeline upplever både en lockelse till den svunna förmögenheten och en önskan om att ta avstånd från den.  

Nu bor hon i Syracuse, New York med sin make Dean. Det är en deprimerande plats och Madeline skulle gärna ta maken med sig och lämna staden. Kanske är det delvis därför som hon dras till ett ouppklarat mordfall med koppling till hennes familj, som hon hör talas om vid ett besök hos svärföräldrarna.

Ouppklarat mordfall

För tjugo år sedan hittades två tonårsflickor med avskurna halsar efter ett besök på ett nöjesfält. Mordet löstes aldrig och flickorna blev inte identifierade. På samma plats hittade Madelines svärfar senare några nedgrävda id-brickor. Ett av namnen på dem tillhör Madeline favoritkusin Lapthorne.

Hon kan inte tro att han skulle ha något med saken att göra men börjar skrapa lite på ytan för att se vad det rör sig om. Det visar sig finnas många begravda hemligheter och hon möter snart våld, rädsla och korruption på nära håll.

Perfekt huvudperson

Madeline Dare är en perfekt huvudperson, snabbtänkt, välformulerad och med en hel del tåga. A field of darkness är spännande, har en svåröverträffad inramning och ett oemotståndligt språk som både underhåller och ger färg åt berättelsen och dess karaktärer.

Den finns tyvärr inte översatt till svenska. Det finns 2015 ytterligare tre böcker med Madeline Dare som huvudperson. The crazy school, Invisible boy och Valley of ashes.

Mörka platser

Av: Flynn, Gillian Tipsat av: Anna Sahlén

När Libby är sju år mördas hennes två systrar och mamma. Som vuxen tvingas hon konfrontera barndomens trauma.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 25 augusti 2015