Bibliotekschef på Nordmalings kommunbibliotek med förkärlek till skräck och science fiction. 

Mina boktips

 1. Medea

  Av: Wolf, Christa Tipsat av: Tommy Bildström

  En mästerlig version av den klassiska berättelsen, skriven ur Medeas eget perspektiv.

 2. Varannan vecka död

  Av: Jacobson, Anita Tipsat av: Tommy Bildström

  Poesi om skilsmässa. Ibland vackert, ibland med humor men alltid med djup.

 3. Ensam på Mars

  Av: Weir, Andy Tipsat av: Tommy Bildström

  Boken handlar både om mänsklighet och framsteg samtidigt som den stundtals lyckas vara oerhört spännande. Humor och skicklighet användes vid skrivandet av Ensam på Mars, där en astronaut försöker överleva ensam på en främmande planet.

 4. Fasornas krig

  Av: Ellis, John Tipsat av: Tommy Bildström

  Kriget i skyttegravarna under första världskriget beskrivs av militärhistorikern och författaren John Ellis.

 5. Den döende kommunismen

  Av: Hansson, Wolfgang Tipsat av: Tommy Bildström

  Journalisten Wolfgang Hansson har skrivit en av årets bästa historiska böcker som passar både historikern och nöjesläsaren. Följ med på en personlig och spännande berättelse om Berlinmurens fall.

 6. Isamone

  Av: Levlin, Kurt Tipsat av: Tommy Bildström

  Vad händer när tekniken gör att du kan radera dina egna minnen? Läs en spännande bok och en riktigt bra science fiction-historia, som bäddar för sträckläsning och sena nätter.

 7. Mumiens blod

  Av: Skogäng, Ola Tipsat av: Tommy Bildström

  En unik och fantastisk svensk serie med ett mordfall i fokus. Lite som en ockult Tintin och ett måste för serieälskaren.

 8. Babels älvar

  Av: Blomberg, Harry Tipsat av: Tommy Bildström

  En bortglömd och underskattad utvandrarroman med intressant persongalleri och rapp dialog.

 9. Jessica Jones: Alias 1

  Av: Bendis, Brian Michael Tipsat av: Tommy Bildström

  Den före detta superhjälten Jessica Jones har sadlat om till privatdetektiv, men det betyder inte att hon kan lägga superkrafterna på hyllan. En serie-noir i superhjältemiljö för en vuxen publik.

 10. The Witcher 3: Wild hunt

  Tipsat av: Tommy Bildström

  Den tredje delen i The Witcher-serien sätter en ny standard för berättande i spel. Spelet har både klassiska fantasy-inslag och monster från slavisk mytologi, och en stor variation följder när spelaren måste ta ställning.

Visa fler

Mina artiklar

 1. Mark Millar skriver gärna om historien

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Mark Millar är uppskattad för sitt sätt att presentera gamla serieberättelser och karaktärer i ny tappning. Han sätter fokus på berättelsen och har en känsla för serien som medium.

 2. Mardrömsdetektiven Dylan Dog

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Gillar du välskrivna serier med dragning åt det ockulta så kan Dylan Dog passa dig. I Italien är han välkänd, men här i Sverige är serien kanske inte självklar i bokhyllan.

 3. Bebis och bok i Vindeln

  Skrivet av: Tommy Bildström

  I Vindeln har de lyckats bra med sin "Bebis och bok"-satsning. Så bra att de har skapat arrangemang runtomkring för äldre syskon och resten av familjen.

 4. Se serien, läs boken

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Många omtalade och populära serier är baserade på böcker. De finns på biblioteket, är gratis att låna och faktiskt oftast bättre skriver Tommy Bildström och avslöjar sina absoluta favoriter.

 5. Länge leve Zafir!

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Zafir är en bifigur i serien Spirous universum. En egensinnig skurk med stort bekräftelsebehov. Zafir gillas särskilt av barnen och Tommy Bildström ger i sin krönika teorier om varför.

 6. Om inte om hade varit

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Kontrafaktisk historia utforskar vad som skulle ha hänt om utfallet av en historisk händelse hade blivit en annan. Tommy Bildström skriver om begreppet och tipsar om sina favoriter i genren.

 7. Tid för sol, bad och serier

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Våra superhjältar är väldigt populära på vita duken just nu, men det är svårt att se film på stranden. Det här är en krönika om originalet: superhjälteserier i pappersform.

 8. Oknytt för småknytt

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Tommy Bildström skriver en krönika om angenäma sagostunder och berättarkvällar, som hämtar sitt material ur en tradition som ännu lever i högsta välmåga.

 9. Postapokalyps mot rasism

  Skrivet av: Tommy Bildström

  Tommy Bildström jobbar som skolbibliotekarie i Vindeln, Hällnäs och Tvärålund. Han tror på mångfald - i livet, på bibblan och i böcker. Här är några lästips för tonåringar.