21st Century Swedish Composers

Lättillgänglig, färgstark, energisk och melodisk musik influerad av pop och rock. Den här inspelningen med tre nyskrivna solokonserter ger ett spännande smakprov på ny svensk konstmusik.

Daniel Nelson, som skrivit klarinettkonserten, är född 1965 i USA, uppvuxen i Sverige och musikaliskt utbildad på båda sidor om Atlanten. Hans musik har beskrivits som pulsorienterad, neo-romantisk och post-minimalistisk. Sedan 1992 är han verksam som kompositör i Sverige. Han har vunnit flera internationella priser. I hans vackra, melodiska och rytmiska Concerto for clarinet (2000) finns i partituret bland annat åtta kristallglas(!) med bland orkesterstämmorna. Solist är klarinettisten Niklas Andersson.
 
På cd:n finns även Fredrik Högbergs rytmiskt komplexa Concerto for soprano saxophone från 1998 med Anders Paulsson som solist samt Svante Henrysons delvis 70-talsfusion-influerade ”Songs from the Milky Way” (1998) med sig själv som solist tillsammans med en rocktrio och orkester. Solisterna ackompanjeras i alla tre verken av Västerås Sinfonietta under ledning av Glenn Mossop.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Astrid Wolff Feychting den 3 juli 2007