100 looks på 20 plagg

En bok som med enkel modematematik kan inspirera till en smartare garderob, utan att du behöver ge avkall på personliga preferenser.

I den här boken presenterar Jenny Segergren och Frida Zetterström en lösning på problemet som lätt uppstår när du står framför garderoben med en känsla av att du inte har något att ha på dig.

Konceptet har sin grund i 80/20-regeln - det vill säga att 20 procent av orsakerna står för 80 procent av resultatet. Översatt till garderobsmatematik är idén att 20 plagg utgör basen, och genom att kombinera plaggen på olika sätt kan många olika "looks" skapas. Kanske blir det 80 stycken, kanske uppemot 100 för den som väl ger sig kast med metoden på allvar.

En praktisk men inte tråkig garderob

Jag gillar att boken ger idéer för ökad hållbarhet utan att tumma på mode som intresse och kreativt uttrycksmedel. Det handlar inte om att hitta sin stil eller om att tona ner sina färgskalor. Genom att anamma 20 plagg-metoden kan man istället förkorta stunderna framför garderoben men ändå klä sig efter känsla och situation. Den som är intresserad av kläder och stil behöver alltså inte avskräckas av denna bok. Det finns utrymme för både miljömässig eftertanke och glittrande festbyxor.

Fler tips

 1. Säker stil

  Av: Kleberg von Sydow, Ebba Tipsat av: Jenny Sandells

  Gedigen inspirationskälla till en hållbar garderob.

 1. The curated closet

  Undertitel: a simple system for discovering your personal style and building your dream wardrobe
  Av: Rees, Anuschka
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Hem och hushåll
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 1 juli 2022