Övergångarna

När Antons älskade morfar dör förändras världen – bokstavligen.

Morfar har varit tryggheten under några struliga år när mamma och pappa har skiljt sig. Tillsammans har de fantiserat och skrivit sagan om Verdisia. Men det är inte bara sorgen och saknaden som drabbar Anton när morfar dör, det är också något mycket mer dramatiskt. Efter begravningen får Anton ett brev och den som har skrivit det påstår sig ha något viktigt att berätta om morfar.

En värld efter döden

Det visar sig att Verdisia finns på riktigt. Där hamnar vi människor efter döden. Och tyvärr är det långt ifrån ett himmelrike – onda makter regerar i Verdisia. Morfar var aktiv i Verdisias motståndsrörelse och nu har han blivit tillfångatagen. Den enda som kan slutföra hans uppdrag på jorden är Anton.

Vem kan han lita på, och vilka är fiender? Verdisias utsända, de så kallade övergångarna, finns mitt ibland oss. Det enda sättet att ta reda på om de är levande människor eller övergångare är att kika genom mobilkameran. Övergångarna syns nämligen inte då.

Det här är första delen i serien Landet Verdisia. En spännande bok för dig som gillar action och övernaturligheter.

Läs också

  1. Teslas vind

    Av: Shusterman, Neal Tipsat av: Annika Edlund

    När Nick säljer gamla skrotprylar på loppis får han besök av några märkliga män. Prylarna är tydligen inte alls skrot utan fantastiska uppfinningar. Läs första boken i den superspännande, magiska Accelerati-trilogin.