Öjvind och världens ände

Öjvind flyger med vinden som tar honom vart han vill. Roligt och vackert är det, men vad händer när han plötsligt en dag kommer till kanten, till världens ände?

Öjvind är en sådan som flyger. Vinden tar honom dit han vill. Han har sett det mesta uppifrån. Det är vackert och roligt och pyttelitet. Men en dag blir vinden en storm och Öjvind flyger hit och dit. Med ens är han vid kanten, där världen tar slut.

Öjvind faller och faller och faller och dunsar så ner hos Alvaro, han som tänder alla lampor om natten.

Där bor Kent, en barsk typ, som samlar på dammråttor. Där finns också "den stora grå" som är riktigt farlig. Det gäller att passa sig. Hur i hela världen ska Öjvind komma hem?

Vackert och poetiskt

Sara Lundberg har med den tredje boken om Vita Streck och Öjvind målat och berättat oss sitt eget universum. En värld där du kan ramla över kanten och ändå komma tillbaka. En värld där Alvaro plötsligt får sin plats och en värld som är så vacker att du knappt kan slita dig från boken.

Jag blir berörd av Sara Lundbergs måleri. Varje sida är som en tavla, målad i goauche, akvarell och med något inslag av collageteknik. Texten är vacker. Att läsa boken är som att vandra i ett poesilandskap. Det finns två böcker till om Vita och Öjvind, de heter Vita streck och Vita streck och Öjvind. Läs alla tre!

Vita streck och Öjvind

Av: Lundberg, Sara Tipsat av: Annika Edlund

Sara Lundbergs andra bok om Vita Streck är en oemotståndlig vänskaps- och kärleksberättelse.

Sagofester med Vita streck och Öjvind

Skrivet av: Maria Nordenback

Förskolebarnen i Hörnefors, Umeå och Sävar avslutade sitt arbete kring bilderboken Vita streck och Öjvind med sagofester på Gammlia i Umeå och Bråvallahallen i Hörnefors.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 november 2013