Ödesgudinnans barn

Elly lämnar sitt liv bakom sig och beger sig mot alvernas rike för att söka sina rötter. En fantasyroman om utanförskap och förbjuden kärlek.

Vi får lära känna Elly, eller Elonderiel som hon egentligen heter, halvalven som arbetar som serveringsflicka åt lord Morgan av Vildgalten. Redan tidigt i historien händer något som gör att Elly måste lämna allt hon har. Hon bestämmer sig då för att resa västerut till alvernas rike och ta reda på mer om sitt ursprung. På vägen möter hon alven Aleksander som visar sig vara henne närmare än hon någonsin kunnat tro.

Adlig mot sin vilja

Vi får också lära känna Petryn, den äldste sonen till lorden av Vargen. Eftersom han en dag ska ta över lordtiteln efter sin far måste han tränas till krigare, något han verkligen inte gillar, tills den dagen han träffar Igor.

Som en skugga över dessa händelser ligger fem magiska föremål, som med största sannolikhet kommer få en större betydelse i kommande böcker.

Fler böcker planerade

Ödesgudinnans barn är första boken i den kommande trilogin Spelet om Viridia och innehåller såväl kärlek som spänning. Den tar upp saker som homosexualitet, utanförskap och sökandet efter den egna identiteten.

Dragon keeper

Av: Hobb, Robin Tipsat av: Linnea Sandberg

En expedition upprättas för att eskortera den sista kvarlevande generationen drakar uppför den farofyllda Regnfloden.