Återvinningscentralen

Följ med bakom kulisserna på en återvinningscentral. Kommunal sopsorteringsinformation har aldrig varit så rolig att ta del av som i den här boken.

Ulrika Linder arbetar på en återvinningscentral. I den här grafiska boken skildrar hon sin jobbvardag bland elektriska fotbad, lite för nya möbler och kunder som inte läser skyltar.

Bland fulslängare och sentimentala

Det är träffsäkert och väldigt roligt att möta personligheterna som Ulrika Linder beskriver. Den arga pappan, besserwissern och den sentimentala slängaren är några exempel på alla som med mer eller mindre motstånd blir visade till en annan container eller bur.

Det svåra producentansvaret

Trots att jag tror mig kunna källsortera på ett korrekt sätt, får jag en och annan ögonöppnare när detaljerna och undantagen kommer fram. Jag lär mig till exempel att plastlådor och engångsartiklar inte alltid är förpackningar. 

Återvinningscentralen får mig att längta efter nästa sopsortering. Fast ännu mer efter att inte köpa onödiga saker. Ulrika Linder lyckas alltså med konsumtionskritik, folkbildning och att skriva en ny sorts arbetarlitteratur i en och samma bok. Årets hittills mest läsvärda bok.

Fler tips

 1. De anhöriga

  Av: Forshed, Pelle Tipsat av: Anna Sahlén

  Åtta illustrerade berättelser om att vara anhörig eller att jobba nära en gammal människa. Känsloväckande och angeläget.

 2. Nya Norrland

  Av: Jonsson, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

  I en innehållsrik och samhällskritisk seriebok utforskar Mats Jonsson två platser tillika ytterligheter, Midsommarkransen och Bollstabruk. Det ena en stadsdel som går på ekonomiskt högvarv och det andra en landsort som utarmats under lång tid.

 3. Hjärnan darrar

  Av: Wiksten, Klara Tipsat av: Anna Sahlén

  En studie i medkänsla. 19 ömsinta porträtt av människor som inte har en given plats i framgångssamhället.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jenny Sandells den 8 mars 2021