Jag arbetar med Minabibliotek.se, framför allt med barn- och ungdomssidorna. Jobbar även i informationsdiskarna på Umeå stadsbibliotek. Jag är också medansvarig för prao-planering på stadsbiblioteket.

Här kan du se tips och artiklar som jag har skrivit eller redigerat.

Läser just nu

 1. Kyla

  Av: Henriksson, Therese

Boktips för barn

 1. Häxa i läxa

  Av: Berg, Sara Tipsat av: Åsa Zetterström

  Noomi vill bli häxa när hon blir stor. Alla i klassen skrattar men Noomi ska minsann visa dem.

 2. Allra bästa kompisen

  Av: Bross, Helena Tipsat av: Åsa Zetterström

  Tänk att få en egen hund, en liten busig valp. Jätteroligt, tycker Melker, men snart märker han att det också kan vara ganska jobbigt.

Visa fler

Boktips för ungdomar

 1. Nadir och ingen annan

  Av: Sahlin, Pär Tipsat av: Åsa Zetterström

  Nadir räddar en liten tjej från att drunkna. Istället för beröm får han en utskällning. Då kommer badvakten med ett förslag.

 2. Odinsbarn

  Av: Pettersen, Siri Tipsat av: Åsa Zetterström

  Hela hennes värld rasar när far avslöjar sanningen för Hirka. Hur ska hon klara Riten? Eller överhuvudtaget klara sig från att bli dödad? Läs första delen i Korpringarna, en suverän fantasyberättelse som ger mersmak.

Visa fler

Artiklar

 1. Bilderbokssommar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Låna en hel hög med bilderböcker och njut av läsäventyr tillsammans i sommar. Vi har listat bilderböcker med sommartema.

 2. Genom portalen: tävling

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Skriv, teckna, fotografera eller filma. Tävla med Sommarboken.se, på temat genom portalen. Senast 30 augusti måste du skicka in ditt bidrag.

 3. Sommarkärlek

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Vill du läsa ungdomsböcker om kärlek och sommarförälskelser är det här listan för dig.

 4. Äntligen sommarlov

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Roliga, spännande, sorgliga, lärorika, romantiska och läskiga böcker - välj det som passar din läslust i sommar. Ha ett härligt lov!

 5. Sluka böcker

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarlovet är en perfekt tid att läsa massor med böcker. Här är böcker om andra barn som har sommarlov. För dig som är ledig från lågstadiet.

 6. Skrivartävling för unga

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Lilla Augustpriset är skrivartävlingen för dig som är 16-20 år. Du kan vinna 15 000 kronor! Flera tidigare vinnare jobbar idag som författare. Senast 1 september kan du skicka in din text.

 7. Härliga, hemska sommar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Isande skräck, tunga hemligheter, kompiskrångel, förälskelsepirr, mysrys, sommarjobb och strandliv. Läs om någon annans sommar.

 8. Mysteriesommar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Cirkusdeckarna, SPLEJ, Kalle Skavank, kusinerna Karlsson, Maja och Lasse löser mysterier även på sommarlovet. De och några till hittar du i våra deckarlistor.

 9. Kalla kårar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Solen strålar, eller regnet skvalar. Vilket väder det än är kan det vara mysigt att bli lite skrämd. Här är böcker om skräck, spöken och andra rysligheter på sommarlovet.

 10. Genom portalen: boktips

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarbokens tema 2020 är "genom portalen". Det kan vara resor i tiden, eller besök i parallella världar. Eller något helt annat. Här är lästips för dig som går på låg- eller mellanstadiet.

Visa fler