Jag arbetar som bibliotekschef i Robertsfors kommun.
Jag skriver också tips och artiklar här på Minabibliotek.se. Här syns en del av det jag gjort:

Artiklar

 1. Om romer och litteratur

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  För drygt 500 år sedan kom de första romerna till Sverige. Åsa Grenholm tipsar om flera böcker av och om romer; deras kultur, historia och samtida situation.

 2. Modig, rättvis, stark och snäll

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  Böckerna om Kulla-Gulla handlar om fattigdom och rikedom, men mest ändå om Gulla själv. Från hennes liv som föräldralös barnarbetare, till att hon blir en ung adelsflicka på en herrgård. Och så blir hon ju kär också…

 3. Virginia Woolfs värld

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  Virginia Woolf var en av Englands ledande kulturpersonligheter och författare under början av 1900-talet. Intresset för henne är stort och nyöversatta texter och romaner om hennes liv ges fortfarande ut.

 4. Det osynliga berget

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  Ett land. Ett sekel. Tre kvinnoöden. Carolina de Robertis roman om Uruguay blev för Åsa Grenholm en läsupplevelse utöver det vanliga.

 5. En anglofils bekännelser

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  Vad är det som gör att så många av oss blir varma i hjärtat av allt som är typiskt engelskt? Åsa Grenholm på Robertfors bibliotek funderar lite över svenskars och sin egen förtjusning över det brittiska.

 6. Lots eller gränssättare?

  Skrivet av: Åsa Grenholm

  Det pratas om curlingföräldrar, barn som regerar över sin familj och vuxna som inte vet hur de ska vara vuxna. Sätt gränser! ropas det bestämt. Fokus på det positiva, ignorera negativt beteende! Var konsekvent! Straffa! Belöna!

Visa fler

Tips

 1. När jag får mens

  Av: Höjeberg, Pia Tipsat av: Åsa Grenholm

  Det här är en liten bok som rymmer mycket fakta. Den handlar inte bara om mens, utan också om andra saker som har med kroppens utveckling att göra.

 2. Min lilla röda

  Av: Oskarsson, Marie Tipsat av: Åsa Grenholm

  I den här boken finns massor av citat från tjejer som berättar om sin första mens och hur det känns senare, när de har hunnit vänja sig.

 3. Skuggporten

  Av: Kaaberbøl, Lene Tipsat av: Åsa Grenholm

  Skuggporten är magisk. Har du väl börjat läsa den går kommer du inte kunna sluta. Av författaren till böckerna om Skämmerskans dotter.

 4. Slagskämpen

  Av: Walsh, Mikey Tipsat av: Åsa Grenholm

  Öppet, humoristiskt och gripande om att växa upp i ett dubbelt utanförskap.

 5. Kaninkostymen

  Av: Gustavsson, Per Tipsat av: Åsa Grenholm

  Kaninkostymen är en av 2008 års mest underbara bilderböcker.

Visa fler