Är det barnen, baby?

Vackert och välskrivet om föräldraskap och förälskelser.

Medan natten långsamt passerar skriver romanjaget till en vän. I lägenheten sover den ettåriga dottern. Är det barnen, baby? är en roman om att bli förälder och att vara förälskad.

Ger perspektiv

Huvudpersonen skriver om att älska och vårda sitt lilla barn så långt det är möjligt och samtidigt bära på en längtan efter närhet och passion med andra vuxna. Han är homosexuell och har skaffat ett barn tillsammans med en kompis och skildrar sina tankar och känslor kring identitet och familjebildning och bemötandet utanför normen. 

Det är en vacker och välskriven berättelse som sätter ord på erfarenheter som är individuella och unika men också gemensamma och oberoende av till exempel kön och sexuell läggning. Samtidigt ger berättelsen perspektiv på hur det är att förhålla sig till föräldraskapet utifrån en upplevelse av att ständigt bli dömd och ifrågasatt. 

Fler tips

 1. Den vita staden

  Av: Ramqvist, Karolina Tipsat av: Anna Sahlén

  Ensam med ett litet barn, utan pengar och någon som bryr sig tvingas Karin konfrontera sin utsatta situation.

 2. Den ensamma staden

  Av: Laing, Olivia Tipsat av: Anna Sahlén

  Essäer om konst, ensamhet och ensamhet i konst med utgångspunkt i staden New York.

 3. Dagar utan slut

  Av: Barry, Sebastian Tipsat av: Magnus Kronlund

  Dagar utan slut av Sebastian Barry är en normbrytande kärleksfull och poetisk westernskildring som har allt. Stämningsfulla landskap, dramatik, brutalt ohyggligt våld, action, vänskap och kärlek.