Änkan

Omgivningen är övertygad om att mannen hon var gift med var ett monster.

Av: Barton, Fiona
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Under flera år lever Jean som hustrun till ett monster. Alla vet vem hennes man Glen Taylor är. De har sett honom på löpsedlarna och på tv, monstret som anklagats för att ha rövat bort tvååriga Bella Elliott.

Drabbas av allmänhetens hat

När polisen börjar med sina förhör av Glen angående kidnappningen så går det inte att hejda allmänhetens hat. Journalisterna slår läger utanför Glen och Jeans hus, hatbreven strömmar in och främlingar ute på samhället visar öppet sitt hat och förakt.

Glen och Jean klipps av från sitt tidigare alldagliga liv med utredningen pågår och trots att det är Glen som alla håller ögonen på så finns det några som undrar vad Jean, den trogna hustrun som stöttar sin man genom den hemska processen, vet.

Jean vill berätta

Trakasserierna tar inte slut ens efter rättegången, trots att Glen befinns oskyldig. Bellas mamma vägrar att lämna dem ifred liksom journalisterna och även poliserna. Men så händer det ofattbara. Glen dör i en plötsligt olycka och alla tror att svaren till vad som hände Bella är borta för alltid. Men Jean finns kvar och hon tänker inte vara tyst längre. Nu när inte Glen finns kvar för att tysta henne kan hon äntligen berätta allt hon vet. En bok för de som gillade Kvinnan på tåget och Gone girl.

Fler tips

  1. Gone girl

    Av: Flynn, Gillian Tipsat av: Anna Östman

    Amy är borta. Hennes make Nick kommer hem till en öppen ytterdörr och ett slagfält i vardagsrummet. Deras förhållande har varit dåligt den sista tiden, men Nick skulle aldrig skada sin fru på något sätt. Säger han.

  2. Kvinnan på tåget

    Av: Hawkins, Paula Tipsat av: Linnéa Gullbrandsson

    Paula Hawkins spännande debutroman är en riktig bladvändare, skriven på ett fint och detaljerat sätt så att man genast vill veta vad som står på nästa sida.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 29 maj 2017