Änglamakerskans barn

Ingen bryr sig om Sladden. Varken systrarna som önskar att han inte fanns eller mamma som alltid jobbar och inte har tid med bråk och gnäll.

Sladdens familj har nyss flyttat in i en lägenhet. Ingen är nöjd men det är bara att vänja sig. Systrarna är missnöjda för att de inte får nya mobiltelefoner. Mamma är trött av att jobba så mycket, för att de ska ha råd med mat.

Vad hände i lägenheten?

Sladden får sova i skrubben. Där är trångt och mörkt, men han vill inte vara till besvär. Inte ens då mystiska skepnader uppenbarar sig om natten.

Varför ligger det aska i maten? Hur kommer den gamla tanten in i lägenheten utan att någon ser henne? Vem är det som drar av Sladden täcket i mörkret?

Kanske har allt det här något att göra med flickan som bodde i lägenheten förut. Hon som försvann spårlöst. Av granntanten får Sladden veta att en änglamakerska bodde i deras lägenhet en gång i tiden. En kvinna som tog emot oönskade barn, mot betalning. Som tog hand om barnen så dåligt att de dog.

Änglamakerskans barn är en sorglig och ryslig berättelse, hämtad från en hemsk tid i svensk historia. Om att vara barn och oönskad, om ensamhet. Värd att läsa!

Läs också

  1. Dödsbo

    Av: Öström, Mia Tipsat av: Tove Liliequist

    Något är fel i det gamla lägenhetshuset där Nino och mamma har flyttat in i. Elementen är kokheta, barnröster hörs på konstiga tider och i vardagsrumsväggen finns en nästan osynlig dörr.