Ängeln Gunnar dimper ner

Ängeln Gunnar är en väldigt trevlig ängel som kommer när man behöver honom som mest. Till exempel när ens katt har blivit överkörd av en bil som Elins har. Då kan Gunnar väcka hennes katt till liv igen.

Gunnar är bara nere på jorden på sommarlov några timmar och Elin och han går runt till alla i byn som sörjer och saknar någon. Han väcker upp Tant Jonssons döda lille pojke, en död och djupt älskad hund och en saknad mamma.
 
Men ändå tycker Elin att det är lite konstigt att han kan väcka de döda till liv, men inte trolla sockerbitar ur öronen som förstås också vore jättetrevligt.

Amanda och ängeln i flaskan

Av: Nyman, Anders Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Amanda vaknar mitt i natten av en mardröm och smyger in i föräldrarnas sovrum och lägger sig bredvid mamma och hennes stora mage.

Han hette Skellig

Av: Almond, David Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Om en ängel som finns på en väldigt oväntad plats handlar den här vackra och gåtfulla boken. Jag läste den för några år sedan men minns den fortfarande och läser den nu högt för mina barn.

Ängeln i trapphuset

Av: Kristín Steinsdóttir Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Välkommen till Ask och hans värld i en lägenhet fyrtionio trappsteg upp.

Landet med de tusen namnen

Av: Nilsson, Johanna Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Kim blev hittad som bäbis i en korg med en lapp där det stod att man fick ta hand om henne. Så småningom blev Kim adopterad av ett par som inte kunde få egna barn, men senare får två biologiska barn.

Morfars ängel

Av: Bauer, Jutta Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Den här boken handlar om en riktig skyddsängel, morfars egen skyddsängel. Morfar älskar att berätta historier ur sitt liv och barnbarnet älskar att lyssna.

Min syster är en ängel

Av: Stark, Ulf Tipsat av: Maria Nergård Marklund

Om att ha en syster som inte är precis som alla andra, men som ändå är den allra bästa handlar denna bilderbokspärla som fick Augustpriset 1996.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Nergård Marklund den 1 december 2008