Ändrade öppettider i sommar

Alla bibliotek i Umeåregionen ändrar sina öppettider i sommar. Några håller stängt i perioder. Här finns övergripande information. För aktuella tider, se bibliotekens respektive sidor.

Från och med 15 juni har alla folkbibliotek i Bjurholm, Nordmaling, Vindeln, Vännäs och Umeå speciella sommaröppettider. Många har det redan nu. Även Biblioteksbussen har en särskild sommarturlista.

Några bibliotek har helt stängt vissa perioder. Även de så kallade meröppna biblioteken har förändrade tider. För att se vad som gäller går du till bibliotekens egna sidor

Stängda bibliotek

Nordmalings bibliotek är stängt vecka 25 och 30. Vännäsby bibliotek är stängt vecka 27-30. Biblioteken i Åmsele, Tvärålund och Obbola samt på Mariehem, Teg och Umedalen har stängt vecka 28-31.

Vindelns bibliotek är stängt vecka 29-30 och Hällnäs bibliotek vecka 29-33. Bjurholms bibliotek och Sävarbibliotek är stängda vecka 30-31, biblioteket i Granö är stängt vecka 30-33.

Biblioteken i Bygdeå och Ånäset är stängda hela juli månad.

Puffbild: makamuki0, Pixabay

Öppettider för biblioteken i sommar

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

2. Meröppna bibliotek

Några av biblioteken i regionen är så kallade meröppna bibliotek. Det betyder att de ger tillträde för besökare även utanför bemannade öppettider.