Ändrade öppettider i sommar

Här finns övergripande information om bibliotekens ändrade öppettider i sommar. Några håller helt stängt i perioder och några kortar ned sina öppettider. För aktuella tider, se bibliotekens egna sidor.

Från och med 16 juni har alla folkbibliotek i Umeå kommun speciella sommaröppettider. Umeå stadsbibliotek börjar med sina sommaröppettider redan 1 juni. Även biblioteksbussen har en särskild sommarturlista.

De flesta andra bibliotek i regionen har också ändrade öppettider under sommarmånaderna. Aktuella tider kan du hitta på bibliotekens respektive sidor.

Några bibliotek har helt stängt vissa perioder. Även de så kallade meröppna biblioteken har förändrade tider. På bibliotekens egna sidor hittar du alla specifika öppettider.

Bibliotek som är helt stängda en period:

Bjurholm har stängt vecka 29. Meröppet som vanligt.

Bygdeå har stängt hela juli månad.

Granö har stängt vecka 24-28 och vecka 33.

Hällnäs har stängt vecka 27-32.

Mariehem har stängt vecka 27-30.

Nordmaling har helt stängt utan meröppet vecka 25. Vecka 28-29 inga ordinarie öppettider, men meröppet som vanligt.

Obbola har stängt vecka 27-30.

Sävar har stängt vecka 29-30.

Teg har stängt vecka 27-30.

Tvärålund har stängt vecka 29-33.

Umedalen har stängt vecka 27-30.

Vindeln har helt stängt utan meröppet vecka 30-31.

Vännäsby har stängt vecka 27-30.

Åmsele har stängt vecka 27-31.

Ånäset har stängt hela juli månad.

Puffbild: makamuki0, Pixabay

Öppettider för biblioteken i sommar

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

2. Meröppna bibliotek

Några av biblioteken i regionen är så kallade meröppna bibliotek. Det betyder att de ger tillträde för besökare även utanför bemannade öppettider.

Låna böckerna längre

1. Sommarlån

Från och med den 31 maj kan du få längre lånetid på böcker och annat som du lånar hos oss.