Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » Umeåregionen läser
Start för innehåll

Umeåregionen läser

Umeåregionen fortsätter på den världsomfattande trenden att alla på en och samma plats läser en och samma bok. Under 2015 & 2016 läser vi Katarina Taikons Katitzi.

Umeåregionen läser 2015

Stockholm har gjort det sedan 2002. Det görs i Gävle, Piteå, Göteborg och Båstad, bland andra, men det började i USA. 2012 anslöt Umeåregionen till de platser som under ett år väljer en bok som alla invånare välkomnas att läsas. Under året anordnas olika aktiviteter med anknytning till boken.

Årets bok

Läsa Kattzi är så viktigt, roligt och intressant att "Umeåregionen läser" beslutat att fortsätta läsa Katitz även under 2016!

Valet av läsning år 2015 föll på Katarina Taikons roman Katitzi, som i år ges ut i nyutgåva med de första delarna Katitzi & Katitzi och Swing samlade i en volym. Det blir en rad aktiviteter kopplade till Katitzi och Katarina Taikon i Umeåregionen under 2015, bland annat bokcirklar, film, utställning och berättarföreställningar. Längre ner på den här sidan ser du vilka aktiviteter som är på gång.

Vi har även en facebooksida. Du är varmt välkommen att följa med där. Kanske även skriva en rad?

Var med och välj nästa bok

Vad vill du läsa framöver? I listan med boktips kan du se vilka böcker som idégruppen väljer bland när de bestämmer nästa års bok. Du kan påverka deras val genom att rösta på den bok du tycker att vi ska läsa (om den inte finns i listan läggs den till).

Umeåregionen läser drivs av Umeåregionens folkbibliotek och ABF, i samarbete med andra kulturaktörer. Läs mer under Om Umeåregionen läser.

ABF logotyp 2013 Umeåregionen läser - allmän logga

CS Library-RSS

Arrangemang utanför biblioteken

Inget nytt just nu.
Sökfilter
Sökparametrar
CS Library-RSS

Utställningar

Inget nytt just nu.

 

Senast ändrad: 2015-02-09 | Minabibliotek | Kontakt