Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » Blåbärshäxan
Start för innehåll

Blåbärshäxan

Tänk om kvinnan som ska ta hand om dig i en hel vecka visar sig vara en hemsk och elak häxa. Det är vad som hände Annika och Eva.

Den här boken handlar om systrarna Annika och Eva. Det är storasyster Annika som berättar. De har just flyttat till Umeå från Stockholm och det är sommar. Nu är de vid Tavelsjön som ligger ett par mil utanför Umeå.

Systrarna ska vara hos en gammal kompis till pappa i en vecka medan pappa och mamma åker för att städa ur det gamla huset. Fast egentligen ska de vara hos Ellen, pappas kompis fru, som ingen av dem egentligen känner.

Världens vackraste och snällaste

När Annika och Eva får se Ellen blir de först helt förtrollade. En drottning! Den vackraste och snällaste kvinna de någonsin sett. Drottningen har två små jobbiga barn men Annika och Eva är så snälla mot dem för drottningen är så vacker och snäll.

De första två dagarna är de bästa någonsin. Men så kommer en regnig dag och tålamodet med de små jobbiga barnen tar slut för Annika och Eva. Plötsligt är drottningen helt försvunnen. Istället står där en hemsk häxa med världens hemskaste röst.

Ganska läskig

Den här boken är riktigt ruskig ibland. Ellen som tar hand om Annika och Eva är så otäck. Ena minuten är hon jättesnäll och nästa minut jättehemsk. Boken passar bra att läsa själv eller tillsammans med en vuxen.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Sökfilter
Sökparametrar

 

Senast ändrad: 2013-12-17 | Minabibliotek | Kontakt