Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » En dag
Start för innehåll

En dag

Omslagsbild för One day
Ikon för medietypen DVD
Titel: One day
Klicka för att sätta betyg på One day.
Målgrupp: Vuxna
Tipsat av: Maria Lindskog

En film som visar en fantastisk vänskap mellan två människor. Den visar också kärlekens och livets vackra ansikte.

Emma Morley och Dexter Mayhew är tillsammans under en dag, den 15 juli 1988 på examensdagen från universitet. Detta blir inledningen på deras livslånga vänskap. Emma är som student principfast och ambitiös från arbetarklassen och drömmer om att förbättra världen. Dexter däremot är en förmögen charmör som ser världen som sin lekplats.

Kärleken och livet

Vi får följa deras vänskap och förhållande under 20 år. Varje år på samma dag, den 15 juli. Vi får följa dem tillsammans och var för sig. Vi får se hur Emma och Dexters vänskap utvecklas genom konflikter, hopp och förtvivlan, skratt och tårar. Under resans gång upptäcker de båda att det som de länge letat efter och hoppats på, har funnits där hela tiden. När den verkliga betydelsen av den 15 juli 1988 går upp för dem, upptäcker de vad kärleken och livet faktiskt är.

Filmen är baserad på David Nicholls bok med samma namn. Jag tycker att filmen är vacker och visar hur vacker kärleken är men också hur svår den är. Den speglar livets svåra stunder men även ljusglimtarna. När jag såg filmen på bio så skrattade jag men fällde också en och annan tår. Filmen berörde mig och jag tror den kommer beröra många andra också.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Sökfilter
Sökparametrar
Senast ändrad: 2015-12-08 | Minabibliotek | Kontakt