Här är du:  Startsida » Hitta medier » E-böcker » Så lånar du e-böcker till Iphone eller Ipad
Start för innehåll

Så lånar du e-böcker till Iphone eller Ipad

Du kan låna e-böcker från biblioteket direkt till din Iphone ller Ipad. Så här gör du.

Börja med att skaffa ett Adobe ID - läs här hur du gör. Ladda ner appen Bluefire Reader från App Store. Den är gratis. Det finns andra appar som går att använda för att läsa e-böcker, men de e-böcker som man lånar från biblioteket har ett särskilt kopieringsskydd, som bara några få kan hantera.

Surfa in på Minabibliotek.se med webbläsaren (vi rekomenderar Safari) på din Iphone eller Ipad.

Logga in på Minabibliotek.se

Om du inte har ett användarkonto sedan tidigare måste du skapa ett. Har du ett konto, men har glömt inloggningsuppgifterna kan du först pröva att skicka efter ett nytt lösenord. Fugerar inte det, kontakta ditt bibliotek eller meja till redaktion@minabibliotek.se.

Sök i bibliotekskatalogen

Om du söker en särskild bok och vet titel eller författare, använd sökrutan här högst upp i E-bokhögerspalten. I träfflistan är e-böckerna markerade med en särskild ikon. Kicka på den. Det går också att klicka på E-bok i listan på medatyper till vänster om titeln i fullposten.

Om du inte vet exakt vad du söker, använd gärna Utökad katalogsökning. Välj E-bok under Välj mediatyp, som du hittar långt ner på sidan. Om du vill kan du också fylla i något av fälten högre upp, till exempel Författare eller Ämnesord.

Låna och hämta boken

Ibland finns det två eller fler format att välja på. Väl då epub. Pdf passar inte på apparater med liten skärm.

Klicka på knappen "Låna" när du har loggat in på din användare och hittat en bok 

Klicka på Låna. Bekräfta att du vill öppna boken i Bluefire Reader. Första gången behöver du nu fylla i ditt Adobe ID (mejladress + det lösenord du valde).

Boken är nu placerad i bokhyllan i Bluefire reader och går att läsa i 28 dagar. Efter detta går e‑boken inte längre att öppna. Det går inte att "lämna tillbaka" en e-bok eller avsluta lånet i förtid.
 

 

Sökfilter
Sökparametrar
 
Senast ändrad: 2016-08-10 | Minabibliotek | Kontakt