Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » Cirkeln
Start för innehåll

Cirkeln

Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

Elias hittas död på en skoltoalett. Han har skurit sig med en spegelskärva men bästa vännen Linnea är övertygad om att det inte är självmord.

Vanessa upptäcker plötsligt att under vissa stunder kan ingen se henne. Anna-Karin och Rebecka märker att de ibland verkar kunna styra sin omgivning.

Ondskan reser sig i Engelsfors

Linnea, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minou och Ida är sex på ytan väldigt olika tjejer. De går i samma årskurs i gymnasiet men är inte vänner. En natt när månen lyser blodröd dras de alla till en gammal folkpark vid en gruva.

Ondskan reser sig i Engelsfors. Och de sex tjejerna förstår en efter en att de är de enda som kan stävja den. Kanske. Men då måste de samarbeta vilket inte är så lätt eftersom flera av tjejerna i det närmaste avskyr varandra.

Precis som att de inte har nog med att bara klara av att vara 17 år i en småstad! De måste dessutom hantera ett mörker av häxkonster, ondska, demoner och död. Samtidigt tränger vardagen sig på med sådant som självtvivel, relationsproblem, kärlek, vänskap, skola och mobbing. 

Spännande och välskriven

Cirkeln är en spännande roman, faktiskt riktigt läskig emellanåt. Tempot och språket gör att boken är väldigt svår att lägga ifrån sig och det känns roligt att få chansen att återvända till Engelsfors framöver. Cirkeln är nämligen första delen i en trilogi. 2012 och 2013 kommer del två och tre, Eld och Nyckeln.

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Sökfilter
Sökparametrar

Detta tips finns i följande listor:

Cirkeln - ny svensk fantasy

Läs mer om Cirkeln – ny svensk fantasy.

Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg lärde känna varandra över arbetet med en bok. Tillsammans har de skrivit Cirkeln som blivit framgångsrik redan innan den släppts.

Minabibliotek-TV om Cirkeln

Läs mer om Författarna till Cirkeln om sin bok.

Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har lärt känna varandra genom att skriva en bok tillsammans. Här berättar de i ett videoklipp om sin uppmärksammade ungdomsroman Cirkeln, första delen i en svensk fantasytrilogi.

Senast ändrad: 2015-02-16 | Minabibliotek | Kontakt