Här är du:  Startsida » Tips & artiklar » Onda ögat
Start för innehåll

Onda ögat

Ika och Ibsen är två sjuåringar som börjar skolan. Några mopsiga monsterkillar i trean hotar att slänga ner dem i källaren där Hängde Hassan hänger och dinglar.

Där hörs konstiga ljud och det droppar blod. Ika vill gå ner men aldrig i livet Ibsen. Han är feg och det erkänner han.

Ett konstigt uppdrag

Ibsens föräldrar är lite flummiga. De går omkring i konstiga kläder och har gett Ibsen ett hemligt uppdrag, "att rubba gängse normer". Det är en riktig gåta som barnen funderar över.

Ika är en tuff tjej som har en jobbig lillebror som hon kallar Mini-Damp. Honom säljer de till några hårdrocktjejer för en guldtia.

Ner i källaren

Ibsen kommer med rosa skor till skolan och det gör man inte ostraffat om man är kille och förstagluttare. Monsterkillarna Jings och Jangs jagar ner dem i källaren. Där träffar de den riktige Hassan som håller på och mekar med en evighetsmaskin.

Ny serie

Onda ögat är första boken i en ny serie av Mikael Engström som också skrivit böckerna om Kaspar i Nudådalen. Det är en rolig och lättläst bok att läsa själv. Den passar också utmärkt som högläsningsbok. Helena Willis som gör bilderna i LasseMaja-böckerna har gjort bilderna i den här boken också.

Läs ett smakprov ur boken!

Besökarnas kommentarer

Du måste vara inloggad för att skriva kommentarer.
Inga kommentarer lämnade
Sökfilter
Sökparametrar

Detta tips finns i följande listor:

 
Senast ändrad: 2013-12-17 | Minabibliotek | Kontakt