Här är du:  Startsida » Hitta medier » Tidningar och tidskrifter
Start för innehåll

Tidningar och tidskrifter

I bibliotekens tidningsavdelningar kan du läsa de senaste nyheterna eller koppla av med att bläddra i en intressant tidskrift. Om du vill läsa en särskild tidning, kanske från ditt hemland, eller söker fakta finns det mycket att hämta i våra digitala resurser. Så här söker du tidningar eller artiklar:

Vad finns på just ditt bibliotek?

Hur många och vilka tidningar och tidskrifter som finns på de olika biblioteken varierar naturligtvis mycket. I TidBib kan du se vilka tidningar och tidskrifter som finns på vilket bibliotek i Västerbotten. OBS! Sedan ett par år tillbaka är det främst Umeå stadsbibliotek som lägger in nya tidskrifter i TidBib. Uppgifterna är alltså inte kompletta för övriga bibliotek i regionen.

Behöver du hjälp att söka i TidBib så titta i vår Sökhjälp.

 

Tidningar på många språk direkt i din dator


PressDisplay

PressDisplay

Mer än 1700 dagstidningar på över 40 språk från mer än 90 länder inklusive Sverige, direkt i din dator. Alla tidningar är tillgängliga samma dag som de trycks och med samma innehåll som den tryckta tidningen. I arkivet sparas materialet i uppt ill 90 dagar. Det går att söka på namn, datum, språk, specifika titlar och på länder. Texten kan också läsas upp och skrivas ut.

Obs! På grund av ändrade villkor behöver du nu logga in med ditt användarkonto här på Minabibliotek.se för att kunna använda Pressdisplay hemifrån.

På biblioteket och hemifrån

 

 

Sök artiklar

På Umeåregionens bibliotek erbjuds flera olika databaser där du kan hitta och läsa artiklar i alla tänkbara ämnen. Både svenska och utändska tidningar och tidkrifter finns med i de olika registren.

Läs våra artiklar om tidningar och tidskrifter

CS Library-RSS

En långväga besökare

Bild av Mario Clemente
Rallyentusiasten Mario Clemente från Italien reste till Umeå enbart för att besöka stadsbiblioteket och bläddra i Illustrerad motorsport.

Tidskriften Västerbotten

Tidskriften Västerbotten Tidskriften Västebotten ges ut av Västerbottens läns hembygdsförbund. Den började ges ut 1920 och har sedan dess kommit ut regelbundet, först som årsbok och sedan 1969 med fyra häften om året. Och nu kan du ladda hem den direkt från nätet också.
Sökfilter
Sökparametrar
CS Library-RSS

Senaste tidskriftstipsen

Visar sida 1 av 9.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. >|
CS Library-RSS

Tips på tidnings- och tidskriftsdatabaser samt webblänkar

Senast ändrad: 2015-07-21 | Minabibliotek | Kontakt