Här är du:  Startsida » Hitta medier » Tidningar och tidskrifter
Start för innehåll

Tidningar och tidskrifter

I bibliotekens tidningsavdelningar kan du läsa de senaste nyheterna eller koppla av med att bläddra i en intressant tidskrift. Om du vill läsa en särskild tidning, kanske från ditt hemland, eller söker fakta finns det mycket att hämta i våra digitala resurser. Så här söker du tidningar eller artiklar:

Vad finns på just ditt bibliotek?

Bibliotekens tidskrifter läggs in i bibliotekskatalogen, varje nummer för sig. Sök på titel i sökrutan här till höger, och filtrera sedan på medietyp Tidskrift, om du får för många träffar. För att se alla tidskrifter som just ditt bibliotek har, använd Utökad katalogsökning. Välj Tidskrift i rullistan under Välj medietyp och önskat bibliotek under Välj bibliotek.

Stadsbibliotekets stora bestånd av tidskrifter är i många fall tillgängligt att beställa ur till andra bibliotek i regionen. Det gäller både löpande prenumerationer (Förutom senaste numret som inte är till hemlån.) och avslutade som sparas i Öppet magasin. Sök på titel eller använd länkarna på stadsbibliotekets tidskriftssida för att se vilka löpande prenumerationer som finns på de olika avdelningarna.

Tidigare la alla bibliotek i länet in sina tidskrifter i databasen TidBib. Sedan ett par år tillbaka är det enbart Umeå stadsbibliotek som lägger in nya tidskrifter där. Uppgifterna är alltså inte alls aktuella för övriga bibliotek i regionen. Men är du enbart intresserad av vad stadsbiblioteket har kan du alltså fortfarande söka i TidBib.

Bibliotekens dagstidningar finns i bibliotekskatalogen. De är sökbara där på samma sätt som tidskrifter, men du får välja avgränsning Dagstidning bland medietyperna.

Tidningar på många språk till din dator eller surfplatta


 

PressreaderPressreader

Mer än 1700 dagstidningar på över 40 språk från mer än 90 länder inklusive Sverige, direkt i din dator. Alla tidningar är tillgängliga samma dag som de trycks och med samma innehåll som den tryckta tidningen. I arkivet sparas materialet i upptill 90 dagar. Det går att söka på namn, datum, språk, specifika titlar och på länder. Texten kan också läsas upp och skrivas ut.

Logga in med ditt användarkonto här på Minabibliotek.se för att använda Pressreader hemifrån.

På biblioteket och hemifrån

Sök artiklar

På Umeåregionens bibliotek erbjuds flera olika databaser där du kan hitta och läsa artiklar i alla tänkbara ämnen. Både svenska och utändska tidningar och tidkrifter finns med i de olika registren.

Läs våra artiklar om tidningar och tidskrifter

CS Library-RSS

Startade tidskrift om historiska kvinnor

Historiskan nr 0, första testnumret
Eva Bonde tröttnade på att välja bort historiskt betydande kvinnor och startade en ny papperstidskrift på egen hand. Historiskans mål är att alla typer av kvinnor ur alla tidsepoker lyfts fram.

En långväga besökare

Bild av Mario Clemente Rallyentusiasten Mario Clemente från Italien reste till Umeå enbart för att besöka stadsbiblioteket och bläddra i Illustrerad motorsport.
Sökfilter
Sökparametrar
CS Library-RSS

Senaste tidskriftstipsen

Visar sida 1 av 9.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. >|
CS Library-RSS

Tips på tidnings- och tidskriftsdatabaser samt webblänkar

Senast ändrad: 2016-06-08 | Minabibliotek | Kontakt